Veelgestelde vragen     06 38 180 921    

LinkedInFacebookWhatsappMail

Cursus Leerprincipes voor leerlingen

Herken jij dit?

Alle kinderen moeten naar school. Op school moet er veel geleerd worden. Wanneer het leren niet effectief wordt gemaakt, leer jij te weinig en je gaat je waarschijnlijkvervelen. Jouw aandacht gaat naar andere onderwerpen, zoals spelen, vrije tijd, vrienden en vriendinnen, enz.

 
Maar soms is jouw gezondheid, jouw lichamelijke beperkingen, jouw concentratie op leren een reden om niet intensief op school mee te doen. Ook de situatie thuis kan aanleiding zijn dat je minder goed meedoet. Dan wordt leren eerder een extra inspanning dan dat het je wat brengt.
 

ACT-inclusief weet dat leren, concentreren en je goed voelen in balans moeten zijn. Wij weten ook dat kinderen die effectief onderwijs volgen beter in staat zijn om andere problemen (ook buiten de school) op te lossen. Het sleutelwoord is daarbij Kennis! De vraag is: hoe verkrijg je zo eenvoudig mogelijk zoveel mogelijk kennis over de onderwerpen die op school aan de orde komen. Wij kunnen je helpen met een korte cursus!

Als jij effectief onderwijs wilt krijgen, moet je kunnen aangeven aan jouw leerkracht wát je van hem of haar verwacht.

10 Leerprincipes

In onze cursus 10 LEERPRINCIPES leer jij waarom en hoe het beste begeleiding te krijgen. Daar kan je leerkracht op vragen.


De 10 leerprincipes zijn gebaseerd op

  • Hoe jouw werkt brein?
  • Wat is leren?
  • Wat werk het best om te onthouden?
  • Wanneer weet je wanneer je iets weet?
  • Kan je het geleerde zelfstandig oefenen?
  • Kan je het geleerde ook zelf toepassen?
  • En wat zou de leerkracht moeten doen om jou en de klas daarbij te helpen?

Geïnteresseerd?

Vraag om toegang te krijgen tot de cursus (3 uur leren voor €10).