Veelgestelde vragen     06 38 180 921    

LinkedInFacebookWhatsappMail

Kapper en dochter

Hoe een kapper zijn dochter ondersteunt

     Zit ik bij de kapper met mondkapje. Man van Turkse afkomst. Sprekend met mondkapje. Ben enige klant. We beginnen een gesprekje. Hij vraagt me wat voor werk ik doe. Leg uit dat ik met volwassenen - ouders en professionals - zorgdraag voor duurzame ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Op dat moment stopt hij met knippen en zegt 'even momentje'. Komt hij terug met drie borden.

 
  Daarop liggen gevouwde papiertjes (zie foto's). Al glimlachend legt hij uit: 'Kijk, mijn dochter is 10 jaar. Ze komt hier op woensdag- en vrijdagmiddag. Ik geef haar dan taakjes en wat om te lezen. Als ze klaar is vraagt ze me om de quiz te spelen. Dat doen we met de drie borden. Ze neemt dan een gevouwen papiertje van het kleine bord en maakt het open. Daar staat een door mij gemaakt vraag op. Die moet ze dan beantwoorden. We stoppen als ze 10 vragen goed heeft beantwoord. Elke week voeg ik vragen toe. Sommigen haal ik weg, als ik weet dat mijn dochter de antwoorden nu echt wel kent. Zo bereid ik haar voor op haar toekomst'.
 
  Ik ben helemaal verbaasd. De inzet die hij met plezier doet, de voortdurendheid, het vaste ritme, 'stampen' waardoor automatuiseren van feitenkennis, de stimulans. Deze vader draagt maximaal bij aan de ontwikkeling van zijn dochter. Hij zegt dat zijn dochter van Turkse afkomst is en dus dubbel haar best moet doen om een goede baan te krijgen.
 
  Mijn kapper doet expliciet wat te waarderen is: hij probeert de ontwikkeling van zijn dochter te borgen. Ook dat is inclusief handelen. In dit geval van een burger t.b.v. zijn dochter.

Meer informatie?

Spreekt je dit aan? Ben je verrast? Klik hier om dat te laten weten »