Veelgestelde vragen     06 38 180 921    

LinkedInFacebookWhatsappMail

Kinderen / Jongeren

Herken jij dit?

Kinderen en jongeren vormen de samenleving van de toekomst. Dat doen jullie wel samen met volwassenen. Vele volwassenen werken- en zijn er voor jullie. Thuis, op school, in je vrije tijd, op de turn- of voetbalclub. Iedereen mag en kan meedoen. Maar is dat wel zo? En als je meedoet, heb je het gevoel dat je inbreng gewaardeerd wordt en bijdraagt aan jouw of jullie ontwikkeling? Wordt er wel naar jullie geluisterd? En hoever mag je afwijken van verwachtingen? Welke combinatie van gemeenschappelijke aandacht voor alle kinderen / jongeren en aandacht voor jou als individu werkt wel of niet?

Inclusie

Inclusie is: het recht op deelnemen én maximale inzet voor ontwikkeling benutten. Bovenstaande vragen zijn belangrijk vragen voor inclusie. Omdat jij je inzet voor jouw ontwikkeling in deze maatschappij, dan mag je ook veel verwachten van de volwassenen en professionals die daarbij ondersteunen.

Ons aanbod

  • Als jij effectiever onderwijs wilt krijgen, dan is het handig dat je de 10 leerprincipes van Rosenschein kent. Lees verder »
  • Wanneer je meer wilt weten over de rol van kinderen en jongeren in onze democratie: Lees verder
  • Als jij invloed wilt hebben op jouw wijk
  • Je wilt signalen afgeven naar professionals die je kunnen helpen. Hoe doe je dat? Lees verder
  • Wanneer je jouw recht wilt opeisen, omdat je weet dat je gelijk hebt. Waar kan je terecht?
  • Jongeren netwerken (verbinden), leren (weten en kunnen steeds meer) en sturen (hebben invloed). Principes voor samenwerken en zelforganiseren

Neem contact met ons op om samen met je te verkennen wat de migelijkheden voor je zijn!