Veelgestelde vragen     06 38 180 921    

LinkedInWhatsappMail

Webinar voor Jeugdprofessionals

Op 23 januari 2024 organiseert ACT-inclusief i.s.m. het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) de webinar:

Werken aan Inclusie en Gelijke Kansen voor Jongeren met drie kijkbrillen 

Wil jij niet alleen kansen voor jongeren creëren, maar ook waarmaken? In dit webinar gaan we aan de slag met drie ‘kijkbrillen’ die allen nodig zijn om te kunnen werken aan inclusie en gelijke kansen van alle kinderen en jongeren.

 

Hoe dan?

In dit webinar leren we, aan de hand van deze ‘kijkbrillen’, van praktijkcasussen.

  • Bij de eerste kijkbril gaat over het werken met/ten behoeve van de jongere zelf.
  • De tweede kijkbril gaat over alles wat je tegenkomt in het samenwerken met anderen, professionals en ouders/verzorgers en alle regels en gebruiken die we bedacht hebben.
  • De derde kijkbril gaat over jouzelf, hoe jij wilt werken en waar je soms misschien ook moeite ervaart.

Vragen en voorbeelden

In het webinar is er aandacht voor jullie anoniem gemaakte voorbeelden. Denk jij al aan een casus waarin je samenwerken met jongeren, ouders/gezinnen, andere professionals of je eigen handelen lastig vond omtrent gelijke kansen? Stuur deze dan naar hans@act-inclusief.nl. We behandelen drie van jullie casussen in het webinar.

 

De Sprekers

Hans Pollen is leerpsycholoog/onderwijskundige en is gedurende zijn loopbaan op verschillende manieren professioneel bezig geweest met het leren van jongeren en het begeleiden van jongeren die uitvielen. Maarten Rector is Humanisticus en houdt zich veel bezig met dialoog en het thema samenwerken en leren van elkaar. Hiervoor beweegt hij zich in de sociale sector en het publieke domein.

 

Aanmelden:

https://vakmanschap.1sociaaldomein.nl/videosessies#video-training-3159