Uitvoerende en aansturende professionals in onderwijs, jeugdzorg, WMO, GGZ, gemeenten, en ZZP-ers in overeenkomende domeinen. Er wordt een HBO-niveau verondersteld
Training Inclusief Handelen voor Professionals
Besluitvorming in onderwijs, sociaal- en openbaar domein is bijna altijd complex. Zowel in casuïstiek als in het vormgeven van structuren en organisatieprocessen t.b.v. casuïstiek zijn er heel veel aspecten om rekening mee te houden. Het gaat immers om de ontwikkeling van de jeugd (t/m 21j.) in hun meewerkende te stimuleren en te borgen, ondanks barrieres die kunnen spelen. Kinderen en jongeren met verwachtingen, talenten en 'gebreken' (fysiek, mentaal). Ze zijn allemaal verschillend (diversiteit) en ook zo vaak overeenkomend (communaliteit). Eén ding hebben alle kinderen en jongeren gemeen: ze kunnen rechtmatig beroep doen op de ondersteuning van professionals.
Niet zelden is er een hele waaier aan professionals betrokken. Op grond van bovenstaande zouden die afgestemd voor kinderen of jongeren hun professionaliteit moeten inzetten. Samen de hoogst haalbare doelen voor en met kinderen en jongeren behalen.
Samenwerken is hierin het sleutelwoord: interprofessioneel, interdisciplinair en ook interorganisatorisch. Daar waar wetten, protocollen, organsatie- en persoonlijke belangen spelen, beschikken professionals liefst over goed ontwikkelde dialogische vaardigheden. Die komen ook goed van pas als het gaat om samenwerken met ouders en verzorgers van de kinderen en jongeren.
Wij doen een pleidooi voor een besluitvormingswijze die getraind dialogisch tot stand komt. Dialogisch wil zeggen: transparantie in de macht en communicatie, multi perspectief, en mensgericht (normatief):
Wij doen uiteraard ook een pleidooi om de op besluitvorming volgende begeleidingsaanpakken en -methodieken tevens dialogisch vorm te geven en uit te voeren.
De schrijfopdracht wordt binnen 7 dagen beoordeeld. Bij voldoende wordt er een deelnamecertificaat toegestuurd (pdf)